Aleksa Avramović konačno otkrio zašto je napustio Partizan! Spomenuo je i Željka Obradovića
Avramović i Obradović, Foto: Starsport

sada je sve jasno

Aleksa Avramović konačno otkrio zašto je napustio Partizan! Spomenuo je i Željka Obradovića

Kaže da je rastanak bio očekivan korak

Objavljeno: 16:57h

Srpski plejmejker Aleksa Avramović rekao je kako je napuštanje Partizana za njega bio logičan korak u karijeri.

Miljenik nacije se sjajno snašao u CSKA i prve utiske iz Moskve je izneo u intervjuu za "Sportklub".

- Fantastična odluka. CSKA je uz Real Madrid najbolji klub u Evropi i po svim parametrima oni to pokazuju. I organizaciono i u svakom smislu, a i Moskva je izuzetan grad. Gledao sam šta je najpozivitnije po mene, a nisam mnogo bolje mogao da nađem i prođem u Evropi - rekao je Avramović i nastavio:

- Nije bilo teško prilagoditi se iako sam se poslednji priključio timu zbog obaveza sa reprezentacijom. Ima Srba u Moskvi, ima ih i u fudbalskim klubovima Spartak i CSKA. Srđan Babić mi je komšija. Neke momke iz ekipe sam od ranije poznavao i zaista mi je bilo lako da se naviknem.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Otkrio je kako je doneo odluku da napusti crno-beli tabor.

- Odlazak iz Partizana bio je normalan sled okolnosti. Partizan je menjao tim, klub je imao neke nove planove tako da sam i ja razmišljao šta je najbolje za mene. Sve je bilo transparentno, nije bilo ništa sakriveno. Vagao sam ponude i na kraju izabrao CSKA. Najnormalnije smo se rastali, bez trzavica.

Da li bi ostao da iz kluba nisu otišli Panter, Ledej, Naneli...

- Ne mogu da razmišljam i da pričam o nekim stvarima koje se nisu desile i koje se neće desiti. Ovo je realnost. Ja sam trenutno igrač CSKA i ne želim uopšte da razmišljam o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Sumirao je provedene tri sezone u Humskoj.

Avramović u dresu Srbije
Avramović u dresu Srbijefoto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

- Fantastično iskustvo, ništa ne bih menjao. Opet bih uradio isto. Fenomenalna energija što se tiče navijača i celog tog vajba oko Partizana. Iskustvo iz koga sam mnogo naučio u svakom smislu te reči. Lep period života i karijere - kaže Avramović, koji se osvrnuo na saradnju sa Željkom Obradovićem.

- Mnogo mi je pomogao da izrastem u boljeg igrača. Pokupio sam mnogo korisnih informacija za nastavak karijere. Imam izuzetan odnos sa Obradovićem. Sjajno iskustvo i nezaboravni trenuci.

Bonus video:

00:29

Vanja Marinković, KK Partizan

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.